Avusturya Ticari Vize İşlemleri

Avusturya’ya ticari amaçlı seyahat etmek isteyen kişilerin vize alması gerekmektedir. Avusturya ticari vize işlemleri evrakların hazırlanmasıyla başlar. Öncelikle yurtdışında ziyaret edilecek olan şirketten, fuardan veya konferanstan davetiye gönderilmesi gerekmektedir. Diğer evraklar da eksiksiz bir şekilde hazırlandıktan sonra Avusturya vize başvuru formu doldurulur. Daha sonra Avusturya Konsolosluğunun yetkili vize ofislerinden uygun bir tarihe randevu alınır. Randevu günü başvuru merkezinde parmak izi vermek için bulunmanız gerekmektedir. Eğer son 5 yıl içinde Shengen vizesi alıp parmak izi verdiyseniz sizden parmak izi istenmeyecektir.

 Bordo pasaport sahipleri Avusturya Ticari Vize işlemlerine tabidir. Yeşil, Kırmızı, Gri, Siyah pasaport sahiplerinin ise 90 günlük seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur.

Avusturya Vize Başvuru Formu

Avusturya vize başvuru formu Avusturya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize ofislerinin web sitesi üzerinden seyahat amacına uygun form yazdırılıp, doldurulmalıdır. Formu doldururken evraklardaki bilgilerle formdaki cevaplarınızın uyuşması önemlidir.

Avusturya Vizesi Randevu Alma

Avusturya vize işlemlerinin son aşaması olan vize randevusu Avusturya Konsolosluğunun yetkili vize ofislerinin online sistemleri üzerinden kişisel bilgiler girilerek alınır.Randevu tarihinde başvuru sahiplerinin veya aracı olan acente yetkilisinin başvuru merkezinde bulunması gerekmektedir. Avusturya vize başvurularını ilk kez yapan kişiler başvuru esnasında parmak izi vermek zorundadırlar. Eğer son 5 yıl içinde herhangi bir Shengen ülkesine vize aldıysanız tekrar parmak izi vermenize gerek yoktur. Pasaport için verdiğiniz parmak izi ile vize için verilen parmak izi birbirinden farklıdır.

Avusturya Vizesi Sonuçlanma Süresi

Avusturya vizesi genellikle 1 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Seyahat tarihlerinizde vize sürenizin sonuçlanmaması gibi bir durumla karşılaşmamak için vize başvurularınızı en erken 3 ay en geç 1 ay içinde başlatmanız tavsiye edilmektedir.

 

Vize işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler;

Avusturya vizesi alırken pasaportunuzun 6 ay geçerliliği olması ve seyahat sürenizden sonra da 3 ay kalması gerekmektedir. Ayrıca vizenizin işlenebilmesi içi en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir. Pasaportun yırtılmamış, hasar görmemiş olması gerekmektedir.

Daha önce vizesi reddedilen başvuru sahipleri tekrar vize başvurusunda bulunabilirler.

12 yaş altındaki çocuklardan ve fiziki engel nedeniyle parmak izi veremeyecek kişilerden parmak izi alınmamaktadır.18 yaşından küçükler başvuruya velisiyle birlikte gelmelidir.

Avusturya Vizesi Evrak Listesi

  • Davetiye: Davet eden şirketin antetli kağıdına şirketin iletişim bilgileri, seyahat tarihleri, davet edilen kişinin adı soyadı yazılmalıdır.İngilizce veya Almanca olmalıdır.
  • Başvuru Formu: Avusturya vize başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • 6 ay geçerli pasaport,(varsa eski pasaportlar),
  • 2 adet biometrik fotoğraf (arka fon beyaz ve yeni çekilmiş),
  • Uçak rezervasyonu ,
  • Otel rezervasyonu ,
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Dilekçe(İngilizce veya Almanca)
  • Kimlik fotokopisi,
  • Cep telefonu numarası, mail adresi, iş yerindeki görevi,
  • İkametgâh (e devletten alınabilir),
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e devletten alınabilir)(kendisi, annesi, babası, eş ve çocuklar),
  • Var ise tapu fotokopileri, var ise araç ruhsat fotokopileri,
  • Şahsi banka hesap cüzdanları (Son 3 aylık hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan,güncel tarihli, maaş aldığı hesap olmalıdır var ise diğer hesaplarda alınabilir, dökümlerin banka kaşe imzalı olmalıdır ve banka imza sirküleri eklenmelidir),

 

 

Mesleki Durumu Gösteren Belgeler:

  • Çalışan ise: SGK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,  Şirket imza Sirküsü,  Son dönem Vergi Levhası
  • Emekli ise: Emekli aylık belgesi(e-devletten alınabilir), SSK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), Emekli maaşını aldığını net gösteren banka hesap dökümü.
  • İşveren ise: Bağkur hizmet dökümü,(4B) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Şirket imza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası.
  • Devlet Memuru ise: SGK hizmet dökümü(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi (uzun barkotlu), Resmi görev kimlik kartı, Bağlı bulunduğu odadan izin yazısı, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı),